Teatrul German de Stat Timişoara se va afla în ziua de joi, 19 februarie 2009, la Arad, unde va susţine două spectacole:
- la ora 11,00, în sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici:
ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI
Musical-basm de Simona Vintilă după Fraţii Grimm, muzica: Ilie Stepan
- la ora 19,00, în sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici:
drama WOYZECK
de Georg Büchner
Musicalul Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici este cel mai recent titlu din repertoriul pentru copii,… părinţi şi bunici al scenei germane timişorene. Spectacolul a avut premiera timişoreană în stagiunea trecută, iar de atunci a bucurat mii de copii în Banat, dar şi în turneele întreprinse în numeroase oraşe din Transilvania. Montarea Simonei Vintilă – străină de stridenţe necaracteristice spiritului basmului clasic – este îndrăgită şi datorită muzicii compuse de Ilie Stepan şi interpretate live, care – alături de scenografia Getei Medinski şi coregrafia lui Helen Ganser – creează timp de o oră o atmosferă destinsă şi de bună dispoziţie.
Piesa Woyzeck, de Georg Büchner, reprezintă una dintre cele mai cunoscute şi jucate drame ale literaturii germane. În timpul scurtei sale vieţi, Büchner – născut la 1813 – a scris lucrări care se numără printre scrierile de referinţă ale literaturii germane: "Moartea lui Danton", "Lenz", "Leonce şi Lena", "Woyzeck". Început în anul 1837, "Woyzeck" nu a mai putut fi finalizat de către autor. Fragmentul dramatic a căzut – într-o primă fază – pradă uitării, fiind pus în scenă în premieră mondială abia în 1913 la Residenztheater München. De la acea dată a cunoscut numeroase montări. Spectacolul timişorean este regizat de Georg Peetz, din Germania, care a conceput şi decorul. Costumele sunt creaţia lui Carmen Gaza, dramaturgia de producţie a fost asigurată de Alina Mazilu, light-design-ul îi aparţine lui Lucian Moga. Spectacolul se traduce la cască în limba română.